Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

ANRE a retras licența „Nordgaz Furnizare” S.R.L

22 dec. 2023,, 17:30   Economie
3694 0

Astăzi, 22.12.2023 în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de administrație al ANRE a fost retrasă licența „Nordgaz Furnizare” S.R.L. pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru un termen de 3 luni.

Decizia a fost emisă în baza sesizării din partea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Vestmoltransgaz” care a informat că, deși furnizorul „Nordgaz Furnizare” S.R.L. încă nu dispune de cantități de gaze injectate sau rezervate în sistemul național al gazelor naturale, acesta a început livrarea neautorizată a gazelor naturale către consumatorii săi, extrăgînd volumele din sistemul gazier al Republicii Moldova. Astfel, se constată o încălcare flagrantă a prevederilor Regulilor pieței gazelor naturale, aprobate prin Hotărîrea ANRE nr.534/2019 și ale Legii cu privire la gazele naturale.

În același timp, ANRE a fost informată că „Nordgaz Furnizare” S.R.L., nefiind înregistrat în Registrul participanților la piața angro a gazelor naturale, a solicitat acces la platforma Regional Booking Platform (RBP) care permite rezervarea capacității de transport a gazelor naturale, fiind astfel încălcate prevederile art. 941 alin (1) al Legii nr. 108/2016, care stabilește obligativitatea participanților la piața angro a gazelor naturale care efectuează tranzacții cu produse energetice angro sau care manifestă interesul de a participa la astfel de tranzacții prin intermediul notificărilor de tranzacționare, de a se înregistra în Registrul participanților la piața angro. Pînă în prezent Agenția nu a recepționat din partea „Nordgaz Furnizare” S.R.L. nici o cerere de înregistrare în Registrul participanților la piața angro a gazelor naturale, fapt confirmat și de administratorul „Nordgaz Furnizare” S.R.L. în cadrul ședinței.

În consecință, Agenția va asigura preluarea tuturor consumatorilor „Nordgaz Furnizare” S.R.L. de către furnizorul de ultimă opțiune, pentru a garanta continuitatea furnizării gazelor naturale consumatorilor finali.

3
0
1
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?