X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

ANI: Un comandant de la "Fulger" a încălcat regimul juridic al declarării averii

8 feb. 10:53   Societate
2005 0

În rezultatul controlului inițiat în iunie 2023, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii în privința unui comandant al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială «Fulger».

Astfel, în cadrul procedurii de control inspectorul de integritate a constatat prezența unor diferențe substanțiale în anii 2020 și 2023 în mărime totală de 291 247,67 lei. Ținînd cont că nu s-au prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești, inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al deținerii acestor averi, notează Noi.md.

După rămînerea definitivă a actului de constatare, persoanei supuse controlului îi va fi aplicată interdicția de ocupare a funcției publice sau de demnitate publică cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicții. Cauza se va transmite instanței de judecată în vederea confiscării averii nejustificate.

Subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărîre irevocabilă a instanței de judecată.

Prin alte 2 acte de constatare s-a stabilit încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința unui șef-adjunct al IP Cahul și a unui funcționar public cu funcție de conducere din cadrul UTA Găgăuzia.


De asemenea, prin controlul în privința unui primar s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese în cazul emiterii actelor administrative în privința persoanelor apropiate – soție și părinte. Primarul urmează a fi sancționat prin aplicarea sancțiunii contravenționale.

Altă sancțiune contravențională va fi aplicătă pentru starea de incompatibilitate constatată la un funcționar public, generată de exercitarea simultană a funcției publice în cadrul Ministerului Mediului și prestarea de servicii în cadrul unei asociații obștești.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?