X 
Arşiţa stiri: 183
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Activitatea de evaluare a bunurilor imobile va fi monitorizată de stat

10 iul. 18:15   Politică
3875 0

Va fi instituit un mecanism de monitorizare de stat a activității de evaluare a bunurilor imobile.

Raportul la PROIECTUL de lege care prevede acest lucru a fost aprobat, astăzi, de Comisia agricultură și industrie alimentară, iar Comisia economie buget și finanțe a aprobat coraportul la acest proiect de lege.

Instituirea unui mecanism de monitorizare a activității de evaluare a bunurilor imobile va permite organelor de stat să obțină, trimestrial, informații detaliate despre activitatea evaluatorilor certificați, volumul lucrărilor elaborate, tipul obiectelor evaluate, numărul întreprinderilor de evaluare care prestează astfel de servicii. Documentul mai prevede crearea unui sistem informațional automatizat „Registrul prețurilor”, care va conține informații relevante despre tranzacțiile imobiliare. Aceste informații vor fi utilizate la elaborarea, calibrarea și monitorizarea în timp a calității modelelor de evaluare a bunurilor imobile în scopul impozitării.


O altă prevedere a proiectului vizează crearea mecanismului de contestare și examinare a reclamațiilor ce țin de valoarea estimată a bunurilor imobile. De asemenea, va fi ajustată terminologia referitoare la procesul de evaluare pentru a corespunde cu standardele de evaluare europene și internaționale.

Monitorizarea de stat a activității de evaluare a bunurilor imobile va fi efectuată de Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la activitatea de evaluare va fi propus Parlamentului spre aprobare în prima lectură.

1
0
1
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав