X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Anchetă la BPDS „Fulger”, după ce s-a constatat lipsa unei lăzi cu muniții

6 feb. 17:55   Societate
2915 0

Anchetă la Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”. Într-o ladă, în care se păstrau cartușe, au fost descoperite pietre și nisip.

Șeful Politiei Naționale, Viorel Cernăuțeanu a declarat pentru TV8 că a fost pornită o anchetă, după ce s-a aflat despre dispariția încărcăturii de cartușe.

Descoperirea a fost făcută de ofițerii Fulger care se pregăteau să meargă la trageri. Contactat de Tv8, șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că munițiile au fost produse până în anul 1985 și se aflau în rezervă la Brigada cu Destinație Specială Fulger încă din timpul războiului de pe Nistru.

Pentru că le expira termenul, s-a luat decizia ca să fie utilizate la exerciții de trageri. Astfel în timpul desigilării lăzilor cu cartușe, în una erau pietre și nisip. Potrivit lui Cernăuțeanu, pe cazul dat a fost pornită o anchetă și au fost demarate mai multe expertize, inclusiv pentru a se stabili cu exactitate perioada când a fost deschisă lada cu pricina și unde au dispărut cartușele.

3
5
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав