Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Angajații Agenției Transport Auto, dotați cu dispozitive video de corp în timpul controalelor

22 noi. 2023,, 17:31   Societate
3818 0

Echipele de control ale Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) vor fi dotate, pînă la 30 iunie 2024, cu dispozitive video de corp, iar angajații vor fi obligați să utilizeze camerele de supraveghere video portabile în timpul activităților de control.

Decizia vine de la Guvern, care a aprobat astăzi o nouă structură a ANTA și a modificat Regulamentul, cu scopul de a eficientiza activitatea instituției și a crește calitatea activităților de control.

Mai exact, documentul prevede constituirea a trei direcții noi - Direcția supraveghere și control operațiuni de transport rutier, Direcția supraveghere și control activități conexe și conformare și Direcția suport și protecție consumatori.

De asemenea, autoritățile își propun să consolideze subdiviziunea responsabilă de identificarea, prevenirea și contracararea amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor ce ar putea să compromită activitatea ANTA.

„Cu referire la punerea în sarcina ANTA de a asigura pînă la 30 iunie 2024, dotarea tuturor inspectorilor cu sisteme de supraveghere video portabile, nu vor fi necesare surse financiare bugetare suplimentare, întrucît au fost deja identificate disponibilități din partea partenerilor de dezvoltare pentru dotarea inspectorilor cu sisteme de supraveghere video portabile. Prețul unui sistem de supraveghere video portabil este de circa 40 de mii de lei, fiind necesare 36 de sisteme, ceea ce constituie circa 1,4 milioane de lei, surse financiare alocate de către partenerii de dezvoltare”, arată Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.


La ANTA vor activa în total 115 angajați, dintre care 20 vor deține funcții de conducere, așa ca pînă în prezent.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?