X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Noi măsuri pentru eficientizarea activității Agenției Naționale Transport Auto, aprobate de Guvern

22 noi. 2023,, 12:07   Economie
2233 0

Structura Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza Regulamentului modificat. Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, modificări la mai multe acte normative, care urmăresc eficientizarea activității ANTA și creșterea calității activităților de control.

Modificările vizează, în special, subdiviziunea cu funcții de supraveghere și control. În acest sens, documentul prevede constituirea a trei direcții noi - Direcția supraveghere și control operațiuni de transport rutier, Direcția supraveghere și control activități conexe și conformare și Direcția suport și protecție consumatori.

De asemenea, va fi consolidată subdiviziunea responsabilă de identificarea, prevenirea și contracararea amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor ce ar putea să compromită activitatea ANTA. Potrivit proiectului, echipele de control ale ANTA urmează să fie dotate cu camere video de corp, iar angajații vor fi obligați să utilizeze sistemele de supraveghere video portabile în timpul activităților de control.

Prevederile proiectului pot fi găsite aici.

0
0
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?