X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Angajat al ANSA, cercetat de CNA

10 iul. 13:30   Societate
4911 0

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, sub conducerea procurorilor mun. Bălți, într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga, anunță Noi.md

Potrivit investigațiilor CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare.

În urma perchezițiilor, efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.

CNA menionează că orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав