X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Anchetă pe licitația scandaloasă de la Aeroport. Cu ce precizări vine Spînu

22 feb. 08:30   Societate
2697 2

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a venit cu mai multe explicații, după scandalul pe licitația spațiilor comerciale de la Aeroport, care a fost anulată în ultimul moment.

„Au fost identificate carențe, s-a lansat o anchetă internă și ne vom clarifica”, a declarat oficialul la o emisiune de la JurnalTV.

„Cu adevărat, am avut doar două companii care au aplicat și considerăm că acest lucru nu este corect.

Au fost identificate carențe la procedurile de lansare a acestei licitații.

De exemplu, conform legii, atunci cînd un bun e scos la licitație, acesta trebuie declarat ca bun neutilizat și abia după aceasta să fie scos la licitație. Noi am observat, în ultimele zile, că unele spații nu au trecut prin această procedură, ceea ce putea fi un temei să fie contestată licitația. S-a anunțat o anchetă internă și ne vom clarifica pentru că pe parcursul licitației, una dintre persoane care a lucrat propriu-zis la această procedură și-a dat demisia, noi vom verifica.


Nu e vorba de fostul administrator de la Aeroport, dar este o întrebare și la dumnealui, de exemplu - caietul de sarcini nu a fost tradus în limba engleză, chiar dacă expres s-a solicitat traducerea și trimiterea la cît mai multe companii.

Indiferent de ce se întîmpla, această grupare ar fi făcut scandal, pentru că licitația îi lăsa fără un miliard de lei venit.

CNA, SIS, Procuratura să fie prezenți la toate lucrările grupului de lucru pentru noua licitație, să se asigure că totul este conform legii.

Noua licitație începe pe 11 martie, iar ultima zi de depunere a dosarelor este 25 martie. Și caietul de sarcini a fost modificat”, a explicat Andrei Spînu.

2
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?