X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Licitația spațiilor comerciale de la Aeroportul din Chișinău a fost anulată

19 feb. 21:29   Societate
2221 0

După scandalul din ultimele săptămîni, prin care s-a pus la îndoială corectitudinea desfășurării licitației privind spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, aceasta a fost anulată. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

„Astăzi, la ora 15:00, a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru participarea la licitația spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Am avut mai multe discuții cu Agenția Proprietății Publice referitoare la procedura de organizare a licitației și la aplicanți. Au aplicat doar două companii: LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă, notează Noi.md cu referire la libertv.

Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cît mai restrînși. Scopul lui Șor a fost să continue să extragă bani din spațiile aeroportului și să blocheze o licitație corectă.

În acest sens, am agreat ca mîine, marți, Agenția Proprietății Publice să anunțe calendarul pentru organizarea unei noi licitații care să asigure participare cît mai largă a companiilor din domeniu, dar și respectarea tuturor rigorilor pentru buna organizare a procesului”, a declarat Spînu.

Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) și Agenția Proprietății Publice (APP) scot la licitație spațiile unde, în trecut, erau magazinele Duty Free.


Recent, deputatul PAS Radu Marian a declarat, la RLIVE TV, că e nevoie de companii serioase în Aeroport, nu de genul celei din Habarovsk. Între timp, în spațiul public, s-a vehiculat că firma „Lagardere Travel Retail” ar urma să cîștige licitația lansată de Aeroport și APP. Presa scrie că această firmă a provocat un scandal de corupție la un concurs similar de la Aeroportul Otopeni, Romînia, care a devenit obiect al unui dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție de la București.

La scurt timp, șeful interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, a anunțat că demisionează, iar directorul APP, Roman Cojuhari, a precizat că informațiile vehiculate sînt false, fiind un atac plătit de Ilan Șor.

7
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?