X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Amenzi pentru șoferii care nu au asigurare RCA cumpărată în regiunea transnistreană

18 sep. 2023,, 15:00   Societate
3135 0

Șoferii ale căror mașini au plăci de înmatriculare moldovenești primesc amenzi în regiunea transnistreană, pentru că nu au Asigurarea Obligatorie de Răspundere Civilă Auto (RCA) cumpărată acolo.

Informația a fost comunicată de un activist civic și confirmată pentru NewsMaker de reprezentanții Guvernului de la Chișinău. Biroul politici de reintegrare a menționat că „orice înscris emis de către reprezentanți neîmputerniciți prin lege este ilegal” și că Tiraspolul „astfel reacționează la obligarea, de către autoritățile naționale, a șoferilor din regiunea transnistreană de a poseda asigurări RCA emise de companii licențiate”, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

În regiunea transnistreană, șoferii care nu au numere de înmatriculare „transnistrene”, sînt amendați pentru lipsa asigurării locale”, a scris activistul civic Mihail Bagas pe rețelele de socializare, atașînd și o imagine.

FOTO Amenzi pentru șoferii care nu au asigurare RCA cumpărată în regiunea transnistreană. Guvernul confirmă tot mai multe cazuri

Facebook/Mihail Bagas

„Interesantă situație, și noi am fost în ospeție recent, din 2022 este nevoie de o asigurare adăugătoare, nenea polițist a fost bun și ne-am ales doar cu avertizare”, a comentat o internaută. Altcineva a spus că asigurarea l-a costat „400 de ruble de-a lor, deja am făcut-o”.


Contactați de NM, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că „în ultima perioadă de timp se înregistrează mai multe cazuri de acest gen”.

Tiraspolul astfel reacționează la obligarea de către autoritățile naționale competente a șoferilor din regiunea transnistreană de a poseda asigurări RCA emise de companii licențiate în modul stabilit de legislația națională în vigoare”, au menționat reprezentanții Biroului.

În același timp, reprezentanții Guvernului au precizat că „orice înscris emis de către reprezentanți neîmputerniciți prin lege și de pe blanchete neaprobate prin cadrul normativ în vigoare sînt ilegale și sînt pasibile de forma de răspundere juridică corespunzătoare urmare a sesizării organelor de drept abilitate”.

De la sfîrșitul lunii iunie 2023, șoferii din regiunea transnistreană au început să primească amenzi pentru că nu dețin asigurare obligatorie de răspundere civilă auto emisă de companiile de pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale țării. Acestea încep de la 1500 lei și pot ajunge la 3000 lei.

Biroul politici de reintegrare a remarcat faptul că firmele de asigurări din raioanele de est ale țării nu-și onorează obligațiile contractuale, iar mașinile din regiunea transnistreană care săvîrșesc contravenții/infracțiuni în domeniul circulației rutiere nu pot fi monitorizate din lipsa datelor accesibile în sistemele informaționale unice.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?