X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Amenzi uriașe date de UEFA la EURO 2024

6 iul. 10:31   Sport
2736 0

Aruncarea cu obiecte în teren la EURO 2024, inclusiv a paharelor de plastic de bere, a fost sancţionată de Uniunea europeană de fotbal (UEFA) cu amenzi grele pentru federaţiile implicate, scrie Reuters.

În faza grupelor, UEFA a impus amenzi în valoare totală de 1,2 milioane de euro, dintre care 719.375 de euro pentru aruncarea de obiecte pe teren, notează Noi.md cu referire la tv8.

La stadion, fanii plăteau o garanţie de trei euro pentru un pahar de plastic cu bere şi primeai banii înapoi dacă returnai ambalajul de plastic.

Principala ţintă a obiectelor aruncare pe teren au fost jucătorii echipei adverse, în special la loviturile de colţ, un amănunt interesant fiind că Anglia nu au fost sancţionată atunci cînd fanii au aruncat pahare spre proprii jucători şi antrenor după remiza (0-0) cu Slovenia.

În cele 36 de meciuri din faza grupelor, în 25 suporterii au aruncat cu pahare de plastic pe teren. În şapte din acestea, fanii ambelor echipe au fost responsabili pentru amenzile aplicate federaţiilor lor, 19 din cele 24 naţiuni participante primind asemenea penalităţi financiare.


Ungaria, Elveţia, Croaţia şi Serbia au primit amenzi în toate cele trei partide de grupe, iar federaţia sîrbă a primit amenzi în valoare totală de 133.125 de euro doar pentru această infracţiune.

Alte infracţiuni care au adus amenzi includ aprinderea artificiilor, tulburări ale mulţimii, transmiterea unui mesaj nepotrivit pentru un eveniment sportiv, pătrunderea pe cîmpul de joc, comportamentul necorespunzător al echipei şi utilizarea unui indicator cu laser.

Doar federaţiile din Franţa, Spania şi Slovacia au scăpat pînă acum de amenzi, fanii lor avînt o conduită impecabilă, în timp ce Croaţia a primit cele mai multe amenzi, însumînd 220.875 de euro.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?