X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Amenzi de mii lei, aplicate șoferilor de taxi din Chișinău. Ce încălcări au admis

29 mai. 13:13   Societate
4295 0

Amenzi de peste 100 mii lei au fost aplicate agenților economici din domeniul transportului rutier în regim de taxi care-și desfășoară activitatea în zona adiacentă a Aeroportului Internațional Chișinău.

Controalele fiscale efectuate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), dintre care 13 împreună cu echipele mobile de control în trafic ale Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA), au avut loc în perioada lunilor ianuarie – mai 2024.

„În rezultat, au fost stabilite 8 cazuri de nerespectarea prevederilor legislației, în parte ce ține neeliberarea bonului de casă în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar, cu aplicarea ulterioară a amenzilor fiscale în sumă de circa 40 mii lei.

De asemenea, au fost întocmite 29 de procese verbale contravenționale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 69 mii lei, inclusiv 20 procese întocmite pe domeniul de activitate desfășurat de către Agenția Națională de Transport Auto.

Totodată, au fost constatate 5 cazuri de activitate ilicită în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, fiind întocmite procese verbale și aplicate amenzi în sumă totală de 8,5 mii lei”, se arată în comunicatul emis de reprezzentanții SFS.


Serviciul Fiscal de Stat precizează că desfășoară continuu măsuri de promovare a utilizării echipamentelor de casă și control în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar și eliberarea bonului de casă în domeniul transportului rutier în regim de taxi, cît și de combatere a fenomenului de transport ilicit de persoane în regim de taxi, prin efectuarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative.

7
2
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?