Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Alte 10 farmacii vor fi deschise în satele din Republica Moldova

11 apr. 22:45   Societate
2531 0

Alte 10 farmacii vor fi deschise în satele din Republica Moldova pînă la sfîrșitul acestei luni, a declarat directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Dragoș Guțu.

Astfel, prima farmacie deschisă în satul Alexăndreni, din Sîngerei pe 28 martie, înregistrează deja o creștere a vînzărilor, transmite realitatea.

„Practic, în toate 70 de sate atribuite se lucrează pentru că este un proces nu atît de simplu: trebuie de identificat un spațiu, trebuie de făcut reparație, mobilier, de identificat persoana care va munci, care trebuie instruit. Prima farmacie a fost deschisă într-o lună, foarte operativ. Avem un grafic de monitorizare lunară pentru fiecare lot, fiecare farmacie, la ce etapă este, dacă există vreo dificultate putem interveni. Pentru noi este important nu doar să distribuim în satele acestea, dar să vedem un rezultat final. În luna mai vom organiza o nouă licitație. Avem mai multe cereri parvenite între timp de la sate care nu au fost inițial incluse în proiect”, a spus Dragoș Guțu.

În prezent, în Republica Moldova, sînt autorizate 1510 farmacii, care sînt distribuite neuniform, întrucît majoritatea sînt concentrate în municipii și centre raionale. Din cele 1477 de sate, în doar 418 există farmacii.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?