Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Agricultorii vor reveni în PMAN pentru a asculta deciziile autorităților

28 noi. 2023,, 20:15   Societate
4405 0

Agricultorii care au să protesteze cu tractoarele în capitală vor reveni joi în Piața Marii Adunări Naționale, unde îl vor aștepta pe premier și pe ministrul agriculturii cu decizii pe soluțiile discutate astăzi.

E vorba despre instituirea unui moratoriu țintit prin care va fi oprită calcularea penalităților și executarea silită în cazul agricultorilor cu datorii, transmite IPN.

După ședința de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, directorul executiv al asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a declarat că a avut loc o discuție cu reprezentanții băncilor. Însă, nu au fost de față reprezentanții organizațiile de micro-finanțare. „A fost prezentat proiectul dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale. Este ceva, dar documentul este crud. Am discutat revindecările noastre, pe care insistăm și pentru care oamenii și-au adus tractoarele în PMAN. Dar vedem că se încearcă să se tragă din timp. Vom lucra în această seară asupra acestui proiect, iar mîine dimineața vom veni cu propuneri la proiect și îl vom prezenta Ministerului Agriculturii”; a menționat Alexandr Slusari.

Autoritățile au promis că joi va fi un răspuns referitor la compensații. „Joi, la ora 11.00, toți agricultorii participanți la protest sînt așteptați în PMAN, unde îl vom aștepta pe premier și pe ministrul agriculturii cu informații despre compensații și despre cînd urmează să fie aprobată dispoziția CSE cu privire la moratoriu. Din momentul aprobării, chiar a doua zi agricultorii pot depune cereri și se oprește calcularea penalităților, executarea silită și falimentul. Dacă acest lucru nu se va întîmpla sau răspunsul va fi negativ, joi agricultorii vor porni tractoarele”, a mai spus directorul asociației.

În contextul protestelor și în cadrul discuțiilor cu fermierii, ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că este creat un grup de lucru în care se regăsesc reprezentanții mai multor ministere și subdiviziuni de stat. Potrivit lui, grupul urmează să elaboreze un regulament în baza căruia se vor lua decizii și măsuri țintit pentru fiecare agricultor aflat în dificultate.


Fermierii din 20 de raioane ale țării s-au adunat în Capitală, cu tot cu tehnică, pentru a protesta.

Pe 24 noiembrie, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a fost citat de oamenii legii. Totul s-a întîmplat în fața Guvernului Republicii Moldova, unde pînă în prezent protestează fermierii.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?