X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Agricultorii scot tehnica agricolă și se îndreaptă spre Chișinău, la protest

22 noi. 2023,, 08:15   Societate
3437 0

Fermierii ies astăzi, 22 noiembrie, la protest masiv.

Astfel, agricultorii din mai multe raioane se vor deplasa cu tehnică agricolă spre Chișinău, iar pînă seara vor ajunge la periferia orașului. De menționat că, manifestații nu vor avea loc și pe traseele naționale.

Joi, 23 noiembrie, agricultorii cu tehnica agricolă vor ajunge în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), acolo unde va avea loc și protestul transportatorilor, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Agricultorii spun că sînt la limita falimentului și disperării și sînt nevoiți să recurgă la acest gest.

„Din start cerem scuze de la locuitorii Capitalei pentru anumite incomodități, însă foarte mulți producătorii agricoli sînt la limita falimentului și disperării și nu au altă ieșire. Toate încercările noastre de a rezolva problema salvării fermierilor micro, mici și mijlocii prin dialog au eșuat. Autoritățile nu ne aud și prin tăcerea și inacțiuni contribuie la distrugerea agricultorilor din zonele rurale și transformarea Moldovei în moșia holdingurilor transnaționale, care nu au nevoie de satele noastre”, se arată în mesajul Asociației.

„Protestul este absolut lipsit de substrat politic și vor curma orice tentativă a forțelor politice să folosească evenimentul în scopuri meschine”, mai adaugă Asociația Fermierilor.

22
2
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?