X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Agricultorii au început lucrările de curățare a pomilor fructiferi

8 feb. 09:45   Societate
2489 0

Temperaturile primăvăratice din ultimele zile i-au scos din case pe agricultori, care au început curăţarea pomilor fructiferi din livezi. Sînt lucrări extrem de importante care pot influenţa calitatea şi cantitatea viitoarei recolte.

Cinci muncitori curăţă pomii fructiferi din livada lui Nicolae Guţanu, aflată în satul Misovca, raionul Ialoveni. Lucrările se fac pe 56 de hectare unde sînt plantaţi cireşi, pruni, caişi şi piersici.

De cinci ani, agricultorii sînt instruiţi de experţi din Italia, care vin în Republica Moldova pentru a le preda fermierilor tehnici noi de curăţare a pomilor fructiferi. Aceste lucrări pot fi efectuate pînă la minus cinci grade Celsius dar sînt mai eficiente cînd se fac la temperaturi pozitive, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

"Pomul are perioada lui de tăiere, pe urmă el trebuie să se încarce cu roadă, trebuie să le alimenteze", explică pomicultorul Nicolae Guțan.

Dacă timpul va fi prielnic, pomicultorii vor curăţa prunii şi vişini din această livadă pînă în luna martie. Caişii şi piersicii vor fi curățați conform noilor tehnologii, la începutul perioadei vegetative.


În Republica Moldova, sînt 55 de mii de hectare de livezi de meri, 22 de mii de hectare cu pruni, 4 mii 500 de mii de hectare de caişi şi peste 4 mii de hectare cu cireşi.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?