Arşiţa stiri: 160
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Agricultorii au deblocat drumul de acces spre vama Leușeni-Albița

14 feb. 22:01   Societate
2565 0

Tehnica agricolă, care a blocat drumul de acces spre vama Leușeni timp de peste 6 ore, a fost înlăturată de pe traseu de către agricultori, pentru a permite accesul celor peste 100 de camioane, dar și a autobuzelor și autoturismelor să traverseze frontiera de stat.

Aceștia insistă asupra organizării unei ședințe publice la care să participe reprezentanții Președinției, Guvernului și Parlamentului. În același timp, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a îndemnat fermierii la calm și a dat asigurări că instituția face tot posibilul pentru a-i ajuta.

Ministrul Vladimir Bolea a promis că Fermierii au anunțat că deblochează drumul de acces spre vama Leușeni pentru camioane și autocare, precizînd că ar putea stopa din nou accesul. Agricultorii spun că revendicările lor rămîn aceleași. Ei așteaptă un dialog cu conducerea țării.

În același timp, astăzi, la ora 16:00, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, s-a deplasat la Consiliul raional Cahul, unde s-au adunat fermierii care au avut cel mai mult de suferit din cauza secetei din ultimii ani. La începutul ședinței o parte dintre agricultori au părăsit sala.

Astăzi, după ședința de Guvern, prim-ministrul Dorin Recean a declarat că Executivul are un dialog constant cu fermierii și că misiunea acestuia este să identifice sursele financiare necesare pentru a ajuta agricultorii.


Oficialul a precizat că vineri, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va avea loc o ședință cu agricultorii, condusă de către ministrul Vladimir Bolea, la care va participa și el.

Precizăm că agricultorii au înaintat un ultimatum prin care au solicitat o întîlnire în formatul Președinție - Guvern - Parlament și au avertizat că, în caz contrar, vor bloca drumul de acces către și dinspre punctul vamal. Amintim că zeci de agricultori au ieșit, ieri, la proteste în mai multe regiuni ale țării. Aceștia spun că nu au suficiente resurse pentru a începe un nou an agricol și sînt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu intervin.

1
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав