Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Replici dure între șoferii blocați în vamă și fermierii care protestează cu tractoarele

14 feb. 15:02   Societate
2755 0

Replici dure la vama Leușeni, după ce fermierii au blocat cu tractoarele punctul de trecere a frontierei. Câțiva șoferi au mers la agricultori să-și exprime nemulțumirea că nu pot ajunge acasă. După mai multe acuzații reciproce, au intervenit carabinierii și polițiștii, pentru a calma spiritele.

„Stau copiii acolo și îngheață. Eu sunt șofer, am dormit 3 ore. Am trecut în această noapte pe aici și nu era niciunul dintre voi. Ați venit acum, ați păpat bine și aveți chef de concert! Noi nu avem chef de concert, eu de duminică sunt ieșit din casă”, s-a arătat indignat unul dintre șoferi, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„A fost anunțat din timp că va fi blocată vama”, i-a răspuns agricultorul Sergiu Stefanco, în timp ce filma dialogul.

„Eu sunt cu gaz, nu pot trece pe la altă vamă, pentru că nu-i scaner. Protestul vostru e ilegal”, i-a spus, în replică, șoferul.

„În Europa tot așa făceai când erau proteste?”, l-a întrebat Sergiu Stefanco.


„Du-te în fața Guvernului și protestează. Eu când am o problemă vin și-ți pun TIR-ul în poartă?”, i-a strigat un alt șofer.

În schimbul de replici s-au implicați și alți agricultori, prezenți la protest.

Au intervenit și carabinierii și polițiștii, pentru a calma spiritele.

Vama Leușeni rămâne în continuare blocată de agricultori cu tractoare, care au venit venit la punctul de trecere, după ce a expirat ultimatumul pe care l-au înaintat autorităților, de a avea un dialog în formatul Guvern-Parlament-Președinție.

10
5
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?