X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Aeroportul Chișinău, chemat să relanseze licitația pentru spațiile comerciale

17 apr. 15:41   Societate
2289 0

Agenția Proprietății Publice a luat act de decizia comisiei de licitație de la Aeroportul Internațional Chișinău de a sista licitația pentru locațiunea (arenda) activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, anunță Noi.md

În context, APP a solicitat întreprinderii de Stat “Aeroportul Internațional Chișinău” ca licitația să fie relansată, cu luare în considerație a condiției de îmbunătățire a procesului pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, care să vrea să participe la licitație și să investească în aeroport.

În timp apropiat, după realizarea proceselor de coordonare cu fondatorul, Chisinau International Airport urmează să vină cu informații suplimentare și să publice calendarul de desfășurare a licitației, menționează sursa citată.

Amintim, procesul de licitație cu strigare pentru locațiunea (arendă) activelor neutilizate destinate activității Travel Retail & Food and Beverages de pe Aeroportul InternaȚional Chișinău a fost oprit. În urma examinării materialelor prezentate de către compania participantă, raportate la condițiile de calificare, membrii comisiei de licitație au constatat că compania Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală.

Consiliul Concurenței, într-o scrisoare adresată conducerii Aeroportului, a exprimat dubii și a cerut argumente solide care să susțină condițiile impuse participanților la licitație.


Deși de obicei, Agenția Proprietății Publice anunța informați despre desfășurarea licitațiilor de la Aeroportul Internațional Chișinău, acum, într-un răspuns pentru un activist civic, agenția dă de înțeles că nu are nici o legătură cu aceasta.

Totodată, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a cerut Agenției Proprietății Publice să anuleze procedura de concesionare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău. Juriștii PDCM au depus o Sesizare la Procuratură pe faptul fraudării licitației de concesionare.

Partidul „Mișcarea Alternativa Națională”, condus de primarul Capitalei, Ion Ceban, a depus încă un denunț la CNA, în legătură cu noua licitație la Aeroportul Internațional Chișinău.

Recent, fostul vice-ministru al Justiției, Nicolae Eșanu, a declarat că organizarea unei licitații cu active ale statului într-un termen restrîns este o bătaie de joc, deoarece nu permite atragerea unor companii serioase, ci doar avantajează eventualii pretendenți care au avut din timp înțelegeri cu guvernarea."

2
2
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?