Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Adrian Efros spune că spațiul aerian al țării noastre este unul sigur

21 feb. 10:15   Societate
2049 0

Spațiul aerian al Republicii Moldova pentru aeronautica civilă este unul sigur, susține ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Afirmațiile oficialului au fost făcute în contextul rămășițelor de drone depistate recent în localitatea Etulia din raionul Vulcănești. Ministrul a mai spus că o decizie privind închiderea spațiului aerian poate fi luată doar de către autoritățile competente.

„Decizia de a închide spațiul aerian se ia în cadrul unei comisii specializate, noi vorbim de niște cazuri izolate, în special, aceste atacuri au loc pe timp de noapte. Organele de specialitate trebuie să ia în calcul toate aceste vulnerabilități și dacă va fi necesar se vor lua deciziile respective.

Pînă la moment dacă spațiul aerian a rămas deschis, înseamnă că riscurile sînt minime și spațiul aerian al Republicii Moldova este sigur pentru aeronautica civilă”, a declarat Efros la rlive, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

Amintim că în data de 11 februarie, în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești, au fost găsite fragmente din drone de tip "Shahed", partea de luptă a acestora conținea circa 50 de kg de substanță explozivă. Recent, în seara zilei de 17 februarie, în aceeași zonă, din nou au fost descoperite bucățile unei drone. Fragmentele au fost găsite pe un cîmp la aproximativ 2 km de granița moldo-ucraineană și la circa 5 km de sat.


Fragmentele de drone nu au fost detectate de radarul, sistemul de apărare antiaeriană, achiziționat anul trecut de către Republica Moldova din Franța. În acest context, prim-ministrul Dorin Recean a explicat situația prin lipsa de investiții, or, ca acest sistem să acopere toată suprafața țării noastre, are nevoie de, cel puțin, trei astfel de radare.

3
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?