X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Acordul pentru conversiunea permiselor de conducere cu Albania

5 iun. 10:43   Societate
2359 0

Guvernul Republicii Moldova a aprobat azi, 5 iunie 2024, Acordul, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Consiliul de Miniștri al Republicii Albania privind conversiunea permiselor de conducere semnat la Chișinău la 22 februarie 2024 și la Tirana la 21 martie 2024.

Acordul definește domeniile de cooperare dintre părțile semnatare, va contribui la consolidarea relațiilor de cooperare între acestea în domeniul conversiunii permiselor de conducere și va sprijini facilitarea traficului rutier în cele două țări, pe baza unor condiții egale și reciproc avantajoase.

Așadar, obiectivul principal al Acordului este simplificarea procedurii de conversiune a permiselor de conducere pentru titularii de documente de conducere eliberate de autoritățile competente din Republica Moldova și Republica Albania, inclusiv pentru titularii de permise de conducere valabile cu permise de ședere din Republica Moldova și Republica Albania, pe bază de reciprocitate. De asemenea, acesta va facilita deplasarea cetățenilor ambelor țări pe teritoriul acestora.

Instituția de bază responsabilă pentru implementarea Acordului este Ministerul Afacerilor Interne, iar Agenția Servicii Publice va acționa în calitate de instituție auxiliară.

Guvernul Republicii Moldova își exprimă încrederea că Acordul respectiv va contribui semnificativ la îmbunătățirea mobilității cetățenilor și la consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Albania.


4
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав