X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

A fost lansată platforma online compensatii.gov.md

12 oct. 2022,, 10:10   Societate
5553 0

Astăzi, a fost lansat programul guvernamental „Ajutor la contor” și a platformei online compensatii.gov.md. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției sociale, Marcel Spatari, în cadrul unui briefing de presă, relatează Noi.md.

„Guvernul a venit cu acest program ca urmare a perioadei dificile pe care o traversăm. În acest context, pentru a proteja consumatorii vulnerabili, în această vară a fost creat fondul de reducere a vulnerabilității energetice, care va permite oferirea de compensații în facturi. Pentru a asigura aplicarea comepensațiilor pentru cetățeni a fost creat sistemul informațional „vulnerabilitatea eneregetică””, a declarat Spatari.

Site-ul poate fi accesat de acasă, consumatorii sînt invitați să se înregistreze pentru a beneficia de compensații în perioada rece a anului.

Astăzi este lansată și înregistrarea asistată. Cu alte cuvinte, cetățenii care nu au acces la calculator, vor avea posibilitatea să se înregistreze, fiind ajutați de asistenții sociali comunitari și bibliotecarii, care au fost instruiți în acest sens.

„Pînă pe 24 noiembrie cetățenii au posibilitatea să se înregistreze pentru compensații în facturile din luna noiembrie. Înregistrarea va rămîne deschisă și dupa 24 noiembrie penru cei care nu vor reuși să o facă în acest termen, însă compensațiile vor veni în factura pentru luna decembrie. Primele compensații vor fi acordare în facturile pentru luna noiembrie și consumatorii casnici vor vedea exact în factură categoria de vulnerabilitate”, a adăugat Marcel Spatari.


De dimineață, de cînd a fost lansată platforma, și pînă acum, au fost depuse deja 3000 de cereri pe platforma compensatii.gov.md.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?