Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

A fost lansat un spot de prevenire a șantajului sexual în mediul online (VIDEO)

5 feb. 2019,, 13:18   Societate
2506 0

„Împreună pentru un internet mai sigur” este sloganul cu care vine anul acesta, și în Republica Moldova, Ziua Internațională a Siguranței Online (Safer Internet Day - SID).

Cu acest prilej, Programul Copii al Centrului Internațional La Strada lansează un spot video, scopul căruia este să-i sensibilizeze pe tinerii utilizatori de Internet, pe adolescenți, despre riscurile transmiterii imaginilor cu conținut sexual în mediul online.

Datele despre cazurile asistate de La Strada în 2018 confirmă că, pentru foarte mulți adolescenți, a transmite fotografii și video cu conținut sexual este o normă și că majoritatea nu conștientizează pe deplin riscurile unor asemenea comportamente online.

Mai mult, o pătrime din cazurile preluate de Echipa de Asistență a Copilului sînt cazuri de abuz sexual online. De multe ori, situația de abuz este favorizată de o așa-zisă „relație de iubire”.

Adevărul e că pînă la poliție ajung foarte puține cazuri, pentru că, de obicei, adolescenții preferă să nu vorbească despre ce li s-a întîmplat. De cele mai multe ori, aceste cazuri devin cunoscute abia după ce materialele care au compromis copilul au fost publicate pe Internet ori după ce alte persoane (prieteni, cunoscuți, colegii) ne sesizează despre problema copilului. Iar pentru noi acest lucru este încă o dovadă a faptului că doar împreună putem asigura pentru ei un internet mai bun.


Spotul lansat de către La Strada e despre „cazul tipic” de exploatare sexuală online a copiilor (sextortion), despre cum, cînd și de ce se întîmplă anume așa. Este un produs de sensibilizare a publicului și prin care ne adresăm mai ales adolescenților.

"Dincolo de aspectele mai puțin plăcute pe care le ilustrează acest spot, prin elvrem să transmitem mesaje încurajatoare tuturor adolescenților, care au trecut prin situații similare", spun realizatorii filmuleţului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?