Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Meta blochează accesul adolescenţilor la unele subiecte

10 ian. 22:30   Externe
2874 0

Pe fondul criticilor privind efectele negative ale reţelelor sale sociale asupra tinerilor, Meta a decis să ascundă de aceştia postările care abordează subiecte care le pot da idei periculoase.

Meta anunţă că postările care au legătură cu anumite subiecte sensibile, precum autoflagelarea, violenţa grafică, tulburări de alimentaţie şi altele, nu vor mai fi vizibile în newsfeed-urile adolescenţilor, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Postările care intră în categoriile de acest gen vor fi pur şi simplu ascunse celor mici, pentru a nu-i expune pe aceştia unor idei periculoase.

Compania spune că, înainte de a lua măsura, s-a consultat cu experţi în dezvoltarea adolescenţilor pentru a decide ce tipuri de conţinut ar trebui blocate. În plus, adolescenţii care folosesc deja Instagram sau Facebook vor fi trecuţi automat la cel mai restrictiv set de configurări disponibile pentru cele două reţele. Aceste setări vor bloca o serie de facilităţi.

Printre altele, adolescenţii nu vor mai putea fi contactaţi decât de utilizatorii pe care-i urmăresc, iar comentariile deranjante vor fi ascunse automat. Acestea sunt unele dintre cele mai stricte măsuri luate vreodată de Meta pentru protecţia adolescenţilor şi vin pe fondul mai multor procese care acuză compania că a urmărit în mod special să atragă copii sub 13 ani şi că nu a fost transparentă cu privire la modul în care gestionează conturile acestora.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?