X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

A fost înregistrat un caz de Pestă porcină africană la mistreț

12 feb. 14:45   Societate
1471 0

În perioada 02.02.2024 – 09.02.2024, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz de Pestă porcină africană la mistreț, în localitatea Zîrnești, raionul Cahul.

În legătură cu situația creată, Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit, în regim de urgență și a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului.

La moment, se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sînt introduse măsuri de carantină în focar și este stabilită zona infectată. Totodată, specialiștii verifică mișcarea animalelor pe teritoriul țării, realizează screening-ul porcilor domestici și a populațiilor de mistreți, dezinfecție și deratizare.

Menționăm că, a fost restricționată mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale din raionul Cahul și Cantemir către abatoare, puncte de sacrificare, tîrguri de animale, precum și plasarea pe piața a produselor și subproduselor parvenite de la acestea.

Tot în această perioadă, a fost eradicat un focar de gripă aviară înalt patogenă și alte focare sînt în fază avansată de eradicare.


Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină orătăniile în interiorul curților și la observarea semnelor clinice să anunțe imediat personalul veterinar.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?