X 
Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

A fost aprobat Regulamentul privind depozitarea deșeurilor

29 noi. 2023,, 16:30   Societate
2083 0

Executivul a aprobat Regulamentul privind depozitarea deșeurilor, elaborat de către Ministerul Mediului. Prin aplicarea prevederilor documentului, se urmărește reducerea semnificativă a poluanților emiși prin depozitarea necontrolată a deșeurilor, inclusiv a emisiilor de metan, bioxid de carbon şi alte gaze toxice.

Elaborarea documentului a fost determinată de necesitatea soluționării problemei depozitării deșeurilor la sol, de cele mai multe ori în locuri neautorizate, ceea ce prezintă o sursă de poluare a solului, apelor, aerului, notează Noi.md.

„Depozitele actuale de deșeuri nu sînt exploatate corespunzător, nu se compactează și nu se acoperă periodic cu materiale inerte în vederea prevenirii incendiilor, a răspîndirii mirosurilor neplăcute; nu există un control strict al calităţii şi cantităţii deşeurilor care sînt evacuate la depozit.

Regulamentul vine să contribuie la rezolvarea acestor probleme”, a menționat ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

Regulamentul este necesar în contextul implementării Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?