X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Ardere ilegală a deșeurilor la Rezina

8 noi. 2023,, 21:00   Societate
2054 0

Inspectorii de mediu din Rezina au intensificat eforturile pentru a preveni arderea ilegală a deșeurilor și a biodeșeurilor în zonă. Într-o serie recentă de razii, aceștia au verificat modul în care sînt gestionate aceste deșeuri conform legii.

În urma acestor acțiuni de control, inspectorii au documentat cinci cazuri de ardere ilegală a deșeurilor, reprezentînd o încălcare a regulilor privind gestionarea acestor substanțe, notează Noi.md.

Arderea ilegală a deșeurilor poate avea un impact negativ semnificativ asupra mediului înconjurător, generînd poluarea aerului și daune pentru sănătatea publică.

Nerespectarea regulilor privind arderea deșeurilor industriale, de construcție, biodeșeurilor, deșeurilor municipale și de altă natură este o încălcare gravă, sancționată cu amendă sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Potrivit legii, persoanele fizice pot fi amendate cu sume cuprinse între 10.000 și 15.000 de lei, în timp ce persoanele juridice pot primi amenzi între 30.000 și 40.000 de lei, cu posibilitatea de a li se interzice desfășurarea anumitor activități pentru o perioadă de la 3 luni la un an.


Inspectorii de mediu vor continua să monitorizeze situația și să ia măsuri împotriva celor care încalcă regulile de gestionare a deșeurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?