X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

150 de calculatoare donate vor ajunge în instituțiile de învățămînt general din țară

24 sep. 2020,, 07:40   Societate
2167 0

Instituțiile de învățămînt general, a căror clase de informatică nu corespund standardelor de dotare cu tehnologii informaționale și comunicaționale, vor beneficia de 150 calculatoare, transmise printr-o hotărîre de guvern aprobată 23 septembrie în cadrul ședinței cabinetului de miniștri.

Computerele au fost donate Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în baza Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicaționale, semnat la 28 martie 2018, la Chișinău, între MECC și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea.

Instituțiile de învățămînt beneficiare au fost selectate de MECC, asigurîndu-se echitabilitatea, astfel încît toate raioanele Republicii Moldova să beneficieze minimum o dată de donația Republicii Coreea.

În context, au fost examinate toate adresările parvenite din partea organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului și autoritățile administrației publice locale, listele instituțiilor beneficiare de calculatoare din anii precedenți și lista instituțiilor propuse de Consiliul Național al Elevilor.

Totodată, au fost analizate datele despre dotarea TIC stocate în Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME).


Bunurile vor fi transmise, cu acordul consiliilor locale, din proprietatea publică a statului, administrarea MECC, în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale, gestiunea instituțiilor de învățămînt aflate în subordinea administrațiilor publice locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?