X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

1000 de copii vor studia în metroul din Harkov

31 aug. 2023,, 05:00   Societate
1926 0

Peste 1000 de copii vor studia în sălile de clasă amenajate în stațiile de metrou din Harkov. Acest lucru a fost anunțat de primarul orașului Harkov, Igor Terehov.

Potrivit acestuia, în metrou au fost deja amenajate 60 de clase cu o capacitate de 1003 copii în total. Clasele vor fi create în cinci stații de metrou. Pe lîngă profesori, în clasele din metrou vor lucra profesori-tutori, psihologi și medici.


Conform calculelor preliminare, 30% dintre elevii din Harkov vor învăța în metrou. În primul rînd, este vorba despre școala primară. Se planifică organizarea învățămîntului în două schimburi.
Igor Terehov a adăugat că copiii vor studia în subteran de cîteva ori pe săptămînă. În același timp, toate școlile din oraș vor începe anul școlar la distanță.

În cadrul emisiunii Telemaratonului național, Igor Terehov a calificat amenajarea cursurilor în subteran drept o "măsură forțată", care a fost luată pentru ca copiii să aibă posibilitatea de a frecventa cursurile offline. Situația de securitate din Harkov, spune Terehov, nu permite învățarea în modul obișnuit, iar metroul este cel mai sigur loc din oraș.

Primarul a menționat că autoritățile orașului au abordat cu atenție alegerea stațiilor de metrou în care vor fi amenajate sălile de clasă, astfel încît copiii să nu deranjeze pasagerii.

0
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?