Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Planta minune care îți protejează sistemul cardiovascular

25 mai. 03:30   Sănătate
1778 0

Cei mai multi dintre noi considera ca iarba grasa este o buruiana nefolositoare. Doar puțini dintre noi îi cunosc proprietățile miraculoase și tămăduitoare.

Iarba grasă este o plantă răspîndită în zonele temperate şi în zona mediteraneeană. Frunzele acrișoare, zemoase şi plăcut aromate pot fi folosite pentru ceai sau salate.

Plantă care crește în vii și livezi, pe malurile rîurilor și pe marginea drumurilor. Deși mulți o consideră o simplă buruiană, specialiștii de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău, Romînia, îi contrazic și spun că este foarte gustoasă și folositoare.

"Se consideră a fi singura plantă cu frunze verzi ce conține acizi grași de tip Omega 3. Această plantă contribuie la scăderea nivelului de zahăr, are conținut ridicat de vitamina C. Este o plantă cu gust ușor astringent, acrișor", spune cercetătorul Costel Vînătoru, citat de activenews.ro.

Cercetătorii au constatat că planta conţine pînă la 300 de miligrame de vitamina C, vitamine din grupa B, E, PP, caroten, fier, magneziu, fosfor, calciu, potasiu, seleniu, mangan, sodiu, proteine, carbohidraţi, acizi graşi, glicozide, amidon, celuloză, dar şi un conţinut ridicat de omega 3 şi acizi graşi, astfel fiind potrivită pentru îmbunătăţirea funcţionării creierului şi sistemului cardiovascular.


Iarba grasă este o plantă medicinală comestibilă, care se culege de regulă în luna august, iar fructele în luna septembrie.

24
2
2
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?