Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Micile pauze la locul de muncă pot crește starea de bine, dar numai în unele situații

1 sep. 2022,, 23:00   Sănătate
1889 0

Autoarea studiului, Irina Maksenga, profesor asistent la Departamentul de Psihologie, a declarat că cercetătorii au examinat 22 de studii din ultimii 30 de ani și au identificat perioade scurte de odihnă care au îmbunătățit bunăstarea lucrătorilor, pe care le-au definit ca avînd energia necesară pentru a îndeplini sarcinile fără a epuiza zi de lucru. la Universitatea de Vest Timisoara din România, transmite Noi.md cu referire la styleguide.ro.

Makenga a spus că pauzele din timpul zilei de lucru sînt adesea văzute ca leneșe sau neproductive, ceea ce îi poate face pe oameni să se simtă vinovați pentru că le-au luat. Scopul raportului său a fost să demonstreze că pauzele scurte sînt benefice atît pentru angajați, cît și pentru organizații.

„Părea lipsit de importanță să ai o săptămînă întreagă și să aștepți weekendul doar pentru a te simți mai bine sau să petreci o zi grea la birou și să numeri orele pînă seara”, a spus ea.

Studiile incluse în analiză au analizat modul în care pauzele de 10 minute sau mai puțin afectează studenții dintr-un mediu de laborator sau angajații dintr-un mediu de lucru și au provenit din Statele Unite, Țările de Jos, China, Austria, Germania, Australia, Brazilia și Japonia. .

Micile pauze par să afecteze pozitiv doar lucrătorii care îndeplinesc anumite tipuri de sarcini.


Potrivit raportului, participanții la studiu implicați în activități de rutină sau creative au beneficiat de luarea unor pauze scurte.

Sarcinile de rutină sînt activități care sînt efectuate la un nivel ridicat de automatizare care nu necesită ca o persoană să-și folosească întreaga capacitate mentală. Analiza a remarcat că acest lucru vă poate determina să rătăcească mintea către alte sarcini profesionale sau care nu sînt legate de muncă, crescînd șansele ca ceva să meargă prost.

O perioadă de odihnă poate reduce riscul de erori și poate reorienta atenția unui lucrător asupra muncii pe care o face, potrivit raportului.

Sarcinile creative necesită ca o persoană să caute în creier informații relevante pentru ceea ce face în timp ce suprimă gîndurile care nu sînt la subiect, potrivit analizei.

Autorii studiului au descoperit că pauzele scurte permit lucrătorului să se concentreze pe o activitate diferită de cea la care lucrează, ceea ce poate crește flexibilitatea și poate îmbunătăți performanța creativă.

Totuși, sarcinile cognitive care necesitau un nivel ridicat și o cantitate mare de putere a creierului, nu au arătat o îmbunătățire semnificativă a performanței cu intervale de minute, potrivit analizei.

Studiile au relevat că, pentru persoanele aflate în acele situații, o scurtă odihnă poate restabili activitatea, dar nu poate reface resursele mentale necesare pentru a finaliza sarcina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?