Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Medic nutriționist, despre vitaminele necesare organismului în perioada de primăvară

3 apr. 19:00   Sănătate
1290

Primăvara, imunitatea omului este adesea scăzută din cauza insuficiența luminii solare și a infecțiilor virale, a spus medicul nutriționist, Elena Solomatina.

Potrivit expertei, în perioada de primăvară, vor ajuta la susținerea sistemului imunitar produsele care conțin vitamine solubile în grăsimi. Astfel, vitamina D se găsește în hering, macrou, și alte soiuri de pește gras. În cantități mari, această vitamină se conține în ficatul de cod, transmite m24.ru.

De asemenea, primăvara organismul are nevoie de vitamina A.

"Vitamina A este necesară pentru funcționarea normală a văzului și reînnoirea membranelor mucoase. Adică acționează ca un imunomodulator, deoarece virusul se agață de mucoasă. Această vitamină se conține în unt, smîntînă, frișcă, gălbenuș de ou", a spus Solomatina.

Potrivit acesteia, primăvară sînt necesare și produsele care conțin beta-caroten. Acest element se găsește în morcovi, dovleac, citrice, caise uscate.


Vitamina C, care se găsește în ardei grași, coacăze congelate, varză murată, broccoli, citrice și afine, de asemenea, va ajuta la întărirea sistemului imunitar primăvara.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав