Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Farfuriile roşii, cheia scăderii în greutate?

7 iun. 02:30   Sănătate
1904 0

Folosirea farfuriilor roşii i-ar putea ajuta pe cei ce ţin o dietă să scadă în greutate, afirmă cercetătorii, transmite dailymail.co.uk.

Conform unui studiu efectuat de o echipă de cercetători germani şi elveţieni, persoanele care consumă alimente de pe farfurii de culoare roşie şi beau din recipiente de aceeaşi culoare reduc consumul cu pînă la 40%.

Oamenii de ştiinţă afirmă că acest lucru s-ar putea datora faptului că această culoare este de obicei asociată cu ideea de pericol.

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 41 de studenţi. Aceştia au fost rugaţi să bea ceai din căni roşii şi albastre, iar ulterior cercetătorii au descoperit că cei care au folosit cănile roşii au băut cu 44% mai puţin decît studenţii care au folosit cănile albastre.

În cea de-a doua parte a studiului, 109 persoane au primit o farfurie de culoare albă, roşie sau albastră pe care erau aşezaţi 10 covrigei. Persoanele care au primit farfuria roşie au consumat mai puţini covrigei decît voluntarii care au primit farfuriile albe sau albastre.

12
7
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?