X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

De ce este bine să plîngi

6 apr. 01:30   Sănătate
1099 1

Fiecare dintre noi a avut situații în care l-au năpădit lacrimile, motivele fiind diverse. Iată că plînsul face parte din bagajul emoțional al fiecărui om, fie că ne place acest lucru, fie că nu.

Desigur, femeile stăpînesc mai bine acest capitol decît bărbații, numărul de plînsete pe an la femei fiind estimat la 50 și respectiv 10 în cazul bărbaților. Ne întrebăm de multe ori ce declanșează aceste lacrimi cînd sîntem fie triști, fie fericiți?

În primul rînd ar trebui să știm că organismul nostru produce trei tipuri de lacrimi, nu doar unul, acestea sînt bazale, din reflex și psihice.

Lacrimile bazale sînt acelea care îți păstrează corneea hidratată și nu permit ca ochiul tău să fie uscat.

Lacrimile din reflex sînt acelea care te ajută să îți cureți ochiul de orice tip de iritație produsă de diferite particule de praf sau lucruri externe, clasicul exemplu ar fi momentul acela cînd curățăm ceapă, iar ochii noștri sînt iritați și lăcrimează instant.

Într-un final, sînt acele lacrimi psihice care vin ca un răspuns la emoțiile pe care le simțim precum stres, plăcere, furie, tristețe, fericire sau durere fizică. Lacrimile psihice conțin chiar și un aminoacid esențial numit leucină encefalină care funcționează ca un analgezic, poate de aceea ne și simțim mai bine după ce plîngem, deoarece ne calmează.


Plînsul este un lucru benefic și sănătos mai ales atunci cînd simțim că avem nevoie să facem acest lucru, însă nu ar trebui să îl privim ca pe o soluție pentru orice problemă. Nu trebuie să ne înfrînăm emoțiile, iar atunci cînd ceva din exterior declanșează acest lucru în noi nu ar trebui să ne oprim, pentru că este firesc și natural să plîngem.

Și nu uitați, atunci cînd simțiți să plîngeți, nu vă impuneți o limită de timp, deoarece corpul vostru se va opri natural atunci cînd ați plîns suficient.

5
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?