X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cum să nu te îmbolnăvești în timpul iernii?

21 feb. 01:30   Sănătate
1103 0

Mulți oameni preferă metode de tratament non-tradiționale. Este posibil oare să reziști valului de gripă fără medicamente?

Hipotermia, consumul de alimente reci și stresul – sînt o cale directă spre îmbolnăvire. Între timp, guturaiul, sinusitele, angina, faringita și bronșita, precum și alte „surprize” ale iernii pot fi evitate.

Dacă cineva din familie s-a îmbolnăvit, puneți în casă mai multe farfurioare cu usturoi tăiat mărunt. Sau puneți usturoiul tocat într-un ceainic opărit în prealabil cu uncrop, fără apă și timp de 5-10 minute respirați vaporii.

Pentru prevenirea răcelii spălați cavitatea nazală cu sare de mare (1-1,5 linguriți la o cană de apă fiartă) sau extract de ceai verde. De asemenea clătiți gîtul cu o soluție de sare de mare, extract de gălbenele și alte plante medicinale.

În caz de tuse puternică ajută infuzia de lemn dulce. Ca expectorant se folosesc și stafidele. O mînă de stafide se fierbe pînă infuzia capătă culoarea de ceai negru. Terapia nutrițională în cazul bolilor de plămîni crește proprietățile de protecție ale organismului, reduce inflamația. Supa fierbinte de pui, ceaiul de ghimbir, adăugarea unor condimente la bucate pot ajuta la tratarea bolii.


Utilizarea frecventă a antibioticelor duce la un cerc vicios: după ce organismul slăbit le administrează își pierde complet capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor, și, în curînd din nou, va avea nevoie de antibiotice, dar deja mai puternice.

8
1
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?