Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cum să ne pregătim de sezonul rece. Sfatul specialistului

10 oct. 2023,, 04:30   Sănătate
1843 1

Vitaminele și microelementele vor ajuta la întărirea sistemului imunitar în toamnă, cînd vine sezonul răcelilor.

Cele mai multe vitamine se conțin în legumele și fructele verzi.

Potrivit ei, vitaminele pot fi hidrosolubile și liposolubile. În același timp, nevoia organismului de vitamine liposolubile nu depinde de sezon, cu excepția vitaminei B, pe care oamenii o primesc vara datorită razelor soarelui.

Specialistul a acordat o atenție deosebită vitaminelor hidrosolubile. O persoană le primește consumînd legume și fructe, a remarcat Basova.

Dacă omul este supus stresului sau are o activitate fizică crescută, nevoia sa pentru aceste substanțe crește în continuare, a spus medicul nutriționist. În acest sens, echilibrul vitaminelor, de exemplu a vit. C, trebuie menținut pe tot parcursul anului.


"Aș recomanda să acordați mai multă atenție microelementelor. Dintre microelemente recomand zincul. De asemenea, avem foarte puțin seleniu, poate fi administrat pe tot parcursul anului", a subliniat specialista. Restul indicațiilor le va face medicul în mod individual.

Basova ne-a îndemnat să avem o abordare conștientă față de alegerea vitaminelor, mai ales dacă persoana suferă de boli cronice ale tractului gastro-intestinal. "Chiar și atunci cînd luați complexe de vitamine, majoritatea vitaminelor nu ajung în organism", a clarificat ea, reamintind bolile stomacale și intestinale.

7
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?