X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Cîtă sare trebuie să consumăm pe zi

27 mai. 01:30   Sănătate
1428 0

Suntem preveniţi din toate sursele de pericolul la care ne supunem atunci cînd consumăm sare în exces.

Din acest motiv trebuie să ştii dacă sarea este cu adevărat un pericol sau dacă poate aduce beneficii sănătăţii tale.

Cîtă sare trebuie să consumăm zilnic?

Ei bine, sarea este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră de zi cu zi. Cantitatea de sare de care are nevoie un om sănătos este de 6 grame pe zi. Pentru că preparatele cu care ne bucurăm papilele gustative nu ar avea acelaşi gust necondimentate, putem pune mai puțină sare în mîncare și mai multe condimente care nu ne afectează în nici un fel sănătatea (tumernic, ghimbir, rozmarin, cimbru, busuioc, oregano).

Ce beneficii aduce consumul de sare?


Pe lîngă gustul pe care îl oferă preparatelor, sarea aduce cîteva beneficii sănătăţii tale, bineînţeles, atunci cînd este consumată în cantităţi mici.

Are efect alcalinizant

Mai ales în zilele călduroase, cînd transpirăm mult, este important să consumăm sare. Potasiul din conținutul acesteia ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare a organismului. Acest mineral, dar și altele de care avem nevoie pentru a ne hidrata le mai putem găsi și în plicurile cu săruri de rehidratare din farmacii.

Reglează nivelul glicemiei

Persoanele care consumă cu moderaţie sare de mare sînt ferite de căderile de glicemie, printr-o mai bună utilizare a glucozei din sînge. De aceea, sarea de mare este un element esenţial al dietei persoanelor cu diabet, dar şi al dietei celor care au risc de a face boala.

Toate aceste beneficii se exculd însă din lista efectelor consumului de sare atunci cînd cantitatea este mai mare de 6 grame pe zi. Ba mai mult, consumul excesiv de sare este dăunător pentru sănătatea ta.

Acesta este responsabil cu îngroşarea pereţilor vaselor de sînge şi poate duce chiar la fibroza ţesuturilor renale, aportul mare de sare afectînd ţesuturile rinichilor.

Atenţie!

Nu uita că majoritatea produselor pe care le cumperi din comerţ conţin anumite cantităţi de sare. Printre alimentele la care ar trebui să fii mai atent se numără conservele de carne sau legume, carnea afumată si sărată, brînzeturile, murăturile, sosurile, supele instant, chipsurile şi covrigeii.

4
2
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?