Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Ce se întîmplă cu corpul tău dacă dormi cu fereastra deschisă

26 mai. 01:00   Sănătate
2855 0

Mulți oameni cred că dormitul cu geamurile deschise poate avea consecințe negative asupra sănătății, cum ar fi bolile respiratorii sau alergiile.

Bineînțeles, va depinde foarte mult și de perioada anului și de condițiile meteorologice, deoarece deschiderea ferestrelor pe timp de noapte poate provoca efectul opus, creînd un mediu inconfortabil dacă există vînt, frig sau chiar ploaie care poate pătrunde în cameră.

Dormitul cu fereastra deschisă nu numai că face confortabilă temperatura, dar crește și fluxul de aer din cameră, ceea ce, pe lîngă răcirea spațiului, scade cantitatea de dioxid de carbon din aer.

Un studiu realizat de Universitatea de Tehnologie Eindhoven din Olanda a constatat că deschiderea ferestrelor înainte de culcare îmbunătățește calitatea somnului.

„Ceea ce ne așteptam să observăm era că nivelurile mai scăzute de ventilație ar afecta negativ somnul. Deși nu am putut găsi o distincție clară între toți parametrii măsurați, indiciul a fost că ratele de ventilație mai mici sînt susceptibile de a afecta negativ calitatea somnului”, a declarat pentru Healthline autorul studiului, Dr. Asit Mishra.


Această cercetare a constatat că scăderea nivelului de dioxid de carbon a îmbunătățit eficiența somnului, deoarece, după cum explică autorii, în acest tip de studiu, dioxidul de carbon este folosit ca un indicator pentru nivelul de ventilație.

„Ne petrecem o parte considerabilă din viață în pat. Cu toate acestea, ventilația din dormitor și poluanții din dormitor nu sînt un subiect foarte bine explorat”, a adăugat Asit Mishra. „Ar trebui să existe o conștientizare a faptului că, în mediile închise, fără o ventilație adecvată, este posibil să fim expuși la o mare varietate de poluanți.”

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?