Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ce alimente previn căderea părului

4 mar. 00:30   Sănătate
992 0

Dieta dezechilibrată, săracă în vitamine şi minerale, reprezintă un factor important care determină căderea excesivă a părului, afirmă specialiştii, potrivit medportal.ru.

Zilnic pierdem între 50 şi 200 de fire de păr. Medicii dermatologi spun că acest fapt este un fenomen normal, deoarece pierderea acestora ajută la regenerarea podoabei capilare.

Problema apare atunci cînd părul este lipsit de stălucire, iar numărul firelor de păr căzute într-o zi este cu mult mai mare decît media normală.

Mai jos regăsiţi lista de alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică dacă vă confruntaţi cu o cădere masivă a firelor de păr.

Carnea roşie şi albă, peştele, ficatul, ouăle şi legumele cu frunze verzi sînt o sursă excelentă de fier. Acest mineral îmbunătăţeşte aspectul podoabei capilare. Transportul oxigenului la celule depinde de prezenţa fierului în sînge. În lipsa acestui mineral, organismul produce mai puţină hemoglobină, iar ţesuturile primesc mai puţin oxigen. Potrivit specialiştilor, căderea părului este unul dintre principalele simptome ale carenţei de fier.


Drojdia de bere, ciupercile şi peştele au un conţinut ridicat de vitamina B3, substanţă care joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii firelor de păr.

● Vitamina B5 nu ar trebui nici ea să lipsească din dieta zilnică dacă vrem să prevenim căderea firelor de păr. Această substanţă se regăseşte în drojdia de bere, ficat, ciuperci, carne şi ouă.

Germenii de grîu şi bananele abundă în vitamina B6. Aceasta previne căderea părului şi stimulează creşterea.

În plus, pentru a reda părului supleţe şi stălucire, din regimul zilnic nu ar trebui să lipseacă morcovii, seminţele, nucile, alunele şi ciocolata.

10
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?