COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Acestea sînt semne posibile ale hipertensiunii

1 aug. 04:31   Sănătate
3265 2

Se spune că hipertensiunea nu doare. Și totuși, există cîteva semne pe care organismul ni le dă cînd tensiunea arterială se menține la un nivel crescut, pe care trebuie să le luăm în serios.

Durerile de cap

Uneori, durerile de cap ar putea fi un simptom al hipertensiunii. În acest caz, sînt localizate la nivelul frunții, cuprinzînd și zona cefei. Apar mai ales dimineața și pot ceda după administrarea de medicamente contra durerii. Intensitatea durerii depinde de cît de mare este tensiunea. În timpul crizelor hipertensive, vasele de sînge care alimentează țesutul intracranian se îngustează, iar acest lucru degenerează în dureri de cap. De asemenea, și medicamentele antihipertensive pot să producă dureri de cap. Verificarea tensiunii în timpul migrenelor poate să furnizeze răspunsul la întrebarea dacă acestea sînt cauzate de hipertensiune.

Durerile de cap cauzate de hipertensiune se resimt de obicei dimineața. Sunt acompaniate de durere facială, presiune la nivelul sinusurilor, distorsionări ale vederii, vertigo, greață, amețeli. E foarte importantă automonitorizarea constantă la cei care au aceste simptome. Statistic, durerile de cap cauzate de hipertensiune vizează mai mult femeile, persoanele obeze sau femeile gravide, persoanele cu vîrste mai mari de 50 de ani, cele cu viață stresantă.

Sîngerările nazale

Una dintre cauzele sîngerărilor nazale e incapacitatea sîngelui de a se coagula. Această inabilitate e deseori întîlnită la pacienții cărora li s-au prescris medicamente pentru subțierea sîngelui. De asemenea, anumite boli ale ficatului pot afecta capacitatea de coagulare a sîngelui.
Hipertensiunea necontrolată poate cauza sîngerări nazale, dar acest lucru e destul de rar. Singurul care-ți poate spune sigur dacă sîngerarea nazală e dată de o tensiune crescută e medicul. Alte motive pentru care ar putea să curgă sîngele din nas sînt: uscăciunea mucoasei nazale, medicamentele care subțiază sîngele, consumul cronic de alcool, diverse tulburări de coagulare a sîngelui.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽