Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

REŢETA ZILEI: Zraze «Codreanca»

1 oct. 2023,, 18:00   Externe
2513 0

Mod de preparare:

Carnea de găină şi de porc tăiaţi-o bucăţi, treceţi-o prin răzătoare 1-2 ori, adăugaţi ouăle, bulionul, sarea, piperul. Amestecaţi bine tocătura, împărțiți-o în turte. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, ridicaţi marginile şi prindeţi-le. Formaţi zrazele, treceţi-le prin făină, apoi prin ou şi prin pesmeţi, prăjiţi-le bine în uleiul încins, apoi daţi-le pentru 4-5 minute la cuptor.
Înainte de a fi servite zrazele se stropesc cu unt topit.

Prepararea tocăturii: Brînza nesărată se amestecă cu ceapa prăjită în ulei, cu ou fiert tocat, usturoi mărunţit, verdeaţă, unt înmuiat. Adăugaţi sare, piper, amestecaţi.

Ingrediente:


• 350 g file de găină,
• 150 g de carne de porc,
• 2 ouă,
• 4 linguri de ulei vegetal,
• 2 linguri de unt,
• 1 lingură de făină de grîu,
• 2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
• 2 linguri de bulion de carne,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de salată verzi.

Pentru tocătură:
• 1ceapă,
• 2 linguri de brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 1 lingură de unt,
• 1 ou,
• 1lingură de ulei vegetal,
• 2 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1lingură de pătrunjel tocat mărunt.

0
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?