X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

REŢETA ZILEI: Chifteluţe

26 iun. 2021,, 18:30   Externe
2788 0

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.

Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.

Ingrediente:

  • 350 g carne de porc,
  • 400 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • 1 lingură ulei,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru sos:

  • 4 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 1½ pahare bulion de carne,
  • acid citric,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?