X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi după 40 de ani

26 noi. 2022,, 23:00   Externe
2165 0

Un meniu constituit din alimente nesănătoase are efecte din ce în ce mai nocive pe măsură ce înaintezi în vîrstă. Descoperă ce trebuie să elimini din dietă pentru a fi mereu sănătos.

1. Supă la conservă

Probabil că nu te-ai gîndit că nu este benefică, dar majoritatea alimentelor la conservă conțin un exces de sodiu.

"Un consum ridicat de sodiu după vîrsta de 40 de ani favorizează hipertensiunea arterială și crește riscul de osteoporoză", potrivit dr. Erin Palinski. În plus, pe măsură ce trece timpul, ești mai predispus la balonare și retenția de apă. Este mai bine să prepari chiar tu o supă rapidă de legume, să o porționezi în recipiente etanșe și să congelezi porțiile pentru a le putea savura toată săptămîna.

2. Hot dog


Este momentul să uiți de hot dog, bacon, salam și alte tipuri de carne procesată, scrie eva.ro. "Aceste produse conțin mult sodiu, grăsimi saturate, nitrați și nitriți, cu un efect nociv asupra sănătății. Cresc riscul de diabet și cancer de stomac, așa că ar fi bine să le înlocuiești cu friptură la grătar", recomandă dr. Palinski.

3. Pui prăjit

În momentul în care carnea este gătită la temperaturi foarte ridicate, sînt eliberați compuși cancerigeni. În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că un consum frecvent de carne prăjită crește riscul de cancer de pancreas, de colon și de prostată. Nu consuma prăjeli decît o dată sau de două ori pe săptămînă și marinează carnea înainte pentru a reduce producția de compuși cancerigeni.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?