X 
Cutremure stiri: 506

Declarație: Atît la Moscova cît și la București este puţin înțeles contextul complex din Moldova

31 ian. 2019,, 10:22   Politică
2258 0

Atît la Moscova cît și la București este foarte puţină lume care înțelege contextul complex care există în Moldova.

O astfel de opinie a fost exprimată de Kalman Mizsei, fostul Reprezentant Special al Uniunii Europene în Moldova, în cadrul emisiunii „Conversaţia de seară” de la postul de televiziune TVC21, transmite Noi.md.

Potrivit lui, Moldova este o țară mică, săracă, dar greu de înțeles. „În același timp, ea este foarte frumoasă și o puteți iubi foarte mult", a spus Kalman Mizsei.

Referindu-se la perspectivele depunerii de către Moldova a cererii de aderare la UE în următorii 10 ani, el a menționat că dinamica acestui proces depinde de progresul reformelor.

„Trebuie să realizați reforme puternice, pe care nu le văd acum, spre deosebire de Georgia, care realizează reforme puternice, în ciuda faptului că aceasta este mai departe de granițele cu Uniunea Europeană și nu are un vecin ca România, care şi-a asumat rolul de avocat al Republicii Moldova în UE ", a declarat fostul Reprezentant Special al Uniunii Europene pentru Moldova.


„Georgia promovează reforme puternice, iar funcționarii publici sînt mai eficienți decît cei moldoveni. În plus, Georgia dorește să adere la NATO. Reformele din Georgia trezesc un anumit respect. Moldova se află într-o astfel de situație, care provoacă o dezamăgire puternică la Bruxelles și ţara ar trebui să arate reforme puternice, astfel încît perspectivele sale de aderare la UE să fie respectate în mod serios", a spus Kalman Mizsei.

Potrivit lui, succesul Moldovei în procesul de integrare europeană depinde în primul rînd de dinamica internă şi de dinamica relațiilor Chișinău-Bruxelles. „Moscova și Washington nu au influenţă asupra acestui proces", a declarat fostul Reprezentant Special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав