X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Întîlnirea lui Stoianoglo cu liderii opoziției a fost amînată. Ce s-a întîmplat

9 iul. 13:43   Politică
6622 0

Fostul procuror general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, care ar putea fi desemnat drept candidat al poporului unic la președinția țării, a propus amînarea întîlnirii de mîine cu reprezentanții forțelor politice de opoziție în format extins și utilizarea în schimb a următoarelor zile și săptămîni pentru contacte și întîlniri bilaterale.

Alexandr Stoianoglo a menționat că ieri a fost expusă propunerea de a reuni liderii și reprezentanții acelor forțe politice, care sînt interesați de înaintarea comună a unui candidat unic al poporului pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

În opinia sa, o astfel de întîlnire era necesară de mult timp. Și nu doar în contextul înaintării unui candidat unic, ci și pentru eventuala stabilire a unei strategii comune de acțiune în perioada campaniei electorale.

Aceasta se referă și la apropierea abordărilor opoziției în legătură cu referendumul care se pregătește și la consolidarea eforturilor pentru apărarea competentă a votului democratic al alegătorilor.

Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, unele contacte de astăzi cu colegii din opoziție sugerează că mulți dintre ei nu sînt încă pregătiți pentru o astfel de discuție imediată în format extins. Mulți dintre ei mai au nevoie de timp pentru analizarea situației actuale.


”Tratez cu înțelegere și respect această poziție a acestor politicieni, acest semn al responsabilității lor față de susținătorii și alegătorii lor. Și de aceea propun să nu insistăm pe discuția planificată pentru mîine, ci, în schimb, să folosim zilele și săptămînile următoare pentru contacte și întîlniri bilaterale. Așa cum au sugerat în fond unii lideri ai opoziției. Cel mai important lucru deja s-a întîmplat: discuțiile despre un candidat unic al poporului pentru Președinția Republicii Moldova nu mai sînt o teorie, ci au trecut în practică și încep să adune împreună tot mai multe persoane cu gîndire progresistă”, a subliniat el.

80
2
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?