X 
Arşiţa stiri: 203
Jocurile Olimpice stiri: 193
Transnistria stiri: 1417

Plîngere penală la Procuratura Generală împotriva PAS

31 iul. 11:15   Politică
6 ore in urma 2330 0

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de Ion Chicu, a anunțat astăzi depunerea unei plîngeri penale la Procuratura Generală, acuzînd Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de multiple încălcări ale Constituției și legislației țării.

Conform PDCM, aceste fărădelegi sînt comise în interesul personal al liderilor PAS, transmite Noi.md

Plîngerea penală este depusă în baza Articolului 327 din Codul Penal - Abuzul de putere sau abuzul de serviciu. Printre cei vizați în plîngere se numără persoanele responsabile din cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale și Securitate Cibernetică (STISC), precum și funcționarii din Guvern care ar fi implicate în promovarea din bani publici a intereselor politice ale PAS.

Reprezentanții PDCM spun că, actuala Guvernare încearcă să manipuleze cu Constituția în scopuri personale și interese înguste.

"Observăm că, după ce s-a declarat pe data de 20 octombrie referendum constituțional, Guvernul R. Moldova, împreună cu anumiți actori electorali, și anume PAS, au început anumite activități active de promovare a referendumului, acțiuni care sunt îndreptate spre a determina alegătorii să voteze pentru. Aceste acțiuni, sigur că sunt efectuate din contul mijloacelor bugetare, fapt recunoscut de purtătorul de cuvânt al Guvernului. Analizând legislația electorală, Constituția R. Moldova, legea cu privire la Guvern, constatăm că aceste acțiuni nu se încadrează în prevederile legale și nu sunt altceva decât o campanie electorală camuflată în afara legii. Codul electoral interzice utilizarea resurselor administrative în scopuri electorale, interzice utilizarea resurselor financiare bugetare în acest scop."


PDCM consideră că aceste acțiuni reprezintă o gravă încălcare a principiilor democratice și cer autorităților să ia măsuri urgente pentru investigarea și sancționarea celor responsabili.

39
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав