X 
Arşiţa stiri: 203
Jocurile Olimpice stiri: 193
Transnistria stiri: 1417

Un funcționar din Parlament și din Poliția de Frontieră – reținuți pentru trădare de patrie și complot

31 iul. 17:16   Politică
2 ore in urma 1163 0

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, anunță reținerea a doi funcționari din Parlament și din Poliția de Frontieră, bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova, în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău.

Potrivit sursei, faptele au avut loc începînd din anul 2023. Astfel, unul din ei este bănuit de trădare de patrie, după ce ar fi cules și livrat angajatului ambasadei informații pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova.

Cel de-al doilea funcționar este bănuit de complot împotriva Moldovei. Acesta a acționat în scopul obținerii unor beneficii personale. Astfel, funcționarul a menținut contactul cu angajatul ambasadei, în vederea culegerii și transmiterii către acesta a informațiilor pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova.

Urmare a acțiunilor procesual-penale, ambii funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore, în scopul continuării obiective a investigațiilor, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

2
2
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав