Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

A fost aprobată componența nominală a delegațiilor parlamentare

6 aug. 2021,, 15:39   Politică
4042 1

Legislativul a aprobat componența nominală a delegațiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și la organizațiile parlamentare bilaterale.

Astfel, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), în calitate de șef al delegației va fi Ion Groza, PAS.

Din Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană fac parte copreședintele Comitetului din partea Republicii Moldova, Mihail Popșoi, (PAS), Doina Gherman (PAS), Vasile Bolea (BECS).

La Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic (EURONEST), în calitate de șef al delegației va fi Dumitru Alaiba (PAS).

Șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră va fi Igor Dodon – Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.


În cadrul Adunării Parlamentare a OTAN, delegația va fi reprezentată de către șeful acesteia, Lilian Carp (PAS).

În calitate de președinte al Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP) a fost desemnată Zinaida Greceanîi (BECS).

Șeful Delegației în cadrul Adunării Parlamentare a OSCE a fost desemnat Vladimir Bolea (PAS).

Adunarea Parlamentară a Francofoniei va fi reprezentată de președintele secției moldovenești, Doina Gherman.

La Adunarea Parlamentară a Statelor Membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) au fost delegați Alexandr Suhodolski (BECS), șeful delegației.

Șeful delegației la Adunarea Parlamentară a GUAM a fost delegat Radu Marian (PAS)

Dimensiunea Parlamentară a Inițiativei Central Europene va fi reprezentată de șeful delegației, Petru Burduja (BECS)

Tot astăzi, a fost aprobată componența nominală a delegațiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizații parlamentare bilaterale.

La Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polonia se regăsește Mihail Popșoi, copreședinte.

De asemenea, în calitate de copreședinte al Comisiei Interparlamentare de Cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse va fi Igor Dodon.

Copreședinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a fost delegat Petru Frunze (PAS).

Președintele Parlamentului Igor Grosu va reprezenta țara noastră în calitate de șef al delegației la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei. Doina Gherman – Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” va ocupa funcția șef-adjunct al delegației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?