Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sîrbu, nedumerit de ce Boțan și-a dat demisia

27 mai. 2018,, 13:00   Politică
7538 6

Deputatul PL Roman Boțan, care și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei securitate națională din Parlament, este criticat de democratul Sergiu Sîrbu.

În timp ce Boțan a demisionat în semn de protest față de o un proiect al PD-ului care va permite străinilor să obțină cetățenia Moldovei contra investiții, Sîrbu spune că Boțan a fost autor al unei inițiative similare, semnate anterior la pachet cu democrații.

„Nu am înțeles ce s-a întîmplat cu bunul meu coleg Roman Boțan, care, supărat pe noul mecanism de acordare a cetățeniei pentru investitori și-a dat demisia din funcția de șef de comisie”, scrie Sîrbu pe Facebook.

El a prezentat și un document despre care spune că a instituit mecanimsul de acordare a cetățeniei pentru investitori.

„Atenție cine este unul din autorii proiectului! Da Da dragii mei - Roman Boțan este unul din autori! Atunci a susținut, a subsemnat și împreună cu toată fracțiunea PL a votat legea! Un an jumate a fost ok. Nicio obiecție. Ce s-a schimbat acum?! Expertiza anticorupție a fost asemănătoare și atunci. Atunci niciun liberal nu a avut obiecții. Îmi pare rău pentru coleg, care s-a cam încurcat în declarații dar oricum, continuu să am tot respectul pentru domnul Boțan și sînt sigur că se va trece peste acest moment puțin penibil”, a mai adăugat Sîrbu.


La rîndul său, Boțan spune că atunci a semnat actul pentru că spera că acesta va fi implementat „cu bună intenție”.

„Domnule deputat Serghei Sîrbu, am făcut parte dintr-o alianță politică și am subsemnat proiectul de lege nr. 453 din 01.12.2016, în calitate de reprezentant al unei componente a acelei alianțe. Am considerat că prevederile respective se vor implementa cu bună credință și cu bună intenție de Guvern, dar felul în care Guvernul a gestionat implementarea lasă multe semne de întrebare. Plus la aceasta Dvs, domnule deputat Serghei Sîrbu, demonstrați că nu poate fi vorba de bună intenție, venind cu noi modificări la Legea cetățeniei, în baza unor amendamente împinse pe sub masă. Am mari dubii în buna credință a unei asemenea abordări”, scrie Boțan într-o reacție oficială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?