Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Stamate: Protestele organizate de fugarul Ilan Șor, reprezintă un gest disperat

6 oct. 2022,, 08:14   Politică
2840 0

Președintele Comisiei Juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate susține că protestele organizate în fața parlamentului de către Partidul Politic Șor, în frunte cu fugarul Ilan Șor, reprezintă un gest disperat al politicianului care încearcă să evite condamnarea sa.

Totodată, Olesea Stamate a mai declarat că organele de drept investighează sursele de finanțare ale formațiunii, iar în caz de ilegalitate se vor întreprinde măsurile de rigoare, transmite nordnews.md.

„Este strigătul disperat al unor persoane care luptă împotriva justiției pe care noi încercăm să o restabilim în această țară. Condamnările se apropie tot mai rapid și atunci ce pot să facă? ultima lor soluție este să încerce acțiuni de distabilizare. Oamenii care protestează în fața parlamentului sînt cetățenii acestei țări, au dreptul la toate acțiunile de manifestare pașnică. Dacă sînt sau nu plătiți am văzut investigații, sînt sigură că și organele de drept colectează informații. Dacă se demonstrează că banii respectivi provin din surse ilicite trebuie să se întreprindă acțiunile de rigoare”, a declarat demnitara.

Amintim că Ilan, Șor se ascunde în străinătate, unde a fugit în iunie 2019, cînd aliații săi din Partidul Democrat au fost alungați de la putere. În 2017, Șor a fost condamnat în prima instanță la 7 ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul „furtului miliardului”, fiind dat acum în căutare internațională. Reprezentanți ai guvernării spun că protestul este organizat de „hoți” îngrijorați de reforma justiției și lupta anticorupție și de „trădători”. Înainte de startul protestelor, deputați ai Partidului Șor au vizitat Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?